Olen nyt tullut siihen tulokseen, että teen produktioni yhteisötaiteen menetelmällä. Läädin kirjelmän tämän taloyhtyön asukkaille, josko he haluaisivat osallistua pieneen maalaamistuokioon. Voisin varata kerhohuoneen tehdä suunnittelutyötä yhdessä siellä. Tarkoituksena olisi siis jokaisen osallistujan kanssa miettiä miltä tuntuu olla yksin ja miltä yksinäisyys näyttää. Sitten jokainen  saa maalata oman näkemyksensä yksinäisyydestä esim. A4-kokoiselle paperille.

Tämän työn voisi tietysti tehdä myös niin, että käyn jokaisen luona erikseen ja haastattelen heitä. Muutenkin on ollut mielessä tekemisessä mukana olleiden omat ajatukset joko haastattelun muodossa tai kirjoitettuna. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin myös se, että osallistujia on useampi ja oma käsitys tehdäänkin yhdelle isolle paperille muiden kanssa, niin että lopuksi käsitykset (=maalaukset) hieman sekoittuisivat toisiinsa.

Tätä täytyy vielä miettiä. Ehkä ensi kuussa saan aikaiseksi jotain kokreettista. En nimittäin voi vielä tilata ryijyn kangastakaan, kun en tiedä minkä kokoisen teen. Kuitenkin mielessä on ollut kapea ja pitkä malli. Vielä hetken aikaa gradu ja yhteisötaideprojekti syö tältä työltä aikaa.