Nyt on ryijypistoja tehty jo useampi sata ja nyt alan taas tajuta miten iso uralla tämä on. Toisaalta on kyllä rentouttavaa tehdä välillä jotain muuta. Istua sohvalla ja leikellä lakoja, suunnitella värejä, kuunnella samalla miten televisiossa höpötetään vaaleista koko ajan.

Aloitin ryijymallin suunnittelun niin, että otin kuvan jokaisesta maalatusta mallista (8 kpl). Sitten luin ihmisten kirjoittamat ajatukset yksinäisyydesta ja yritin yhdistää tekstin oikeaan kuvaan ja miettiä mikä siinä on olennaista. Sitten siirsin kuvat Photoshopiin ja kokosin niistä siellä kollaasin. Seuraavaksi pienensin kuvan niin pieneksi, että jokainen pikseli erottui selvästi. Näin pystyin helposti laskemaan mihin kohti mitäkin väriä tulee. Pystyriveillä yhtä pistoa vain vastaa kaksi pikseliä, mutta vaakatasolla yksi pikseli on yksi pisto. Kaikkia värisävyjä ei tietenkään lankavarastostani löydy, joten olen hieman joutunut soveltamaan värisuunnittelua, mutta pääasia, että kaikki äidiltäni saamat ylimääriset pienet lankakertä tulee käytettyä.


Kokeilin kaikenlaisia väriväännöksiä...


...mutta päädyin kuitenkin maanläheisempiin väreihin.

 

Laskeskelin, että minun täytyy tehdä 17 riviä viikossa. Jokaisella rivillä on 72 pistoa ja yhteen riviin menee noin tunti. 17 tuntia jokainen viikko eli 3-4 tuntia päivässä. Aikataulusuunnitelmasssani on myös vapaapäiviä, mutta ihan joutuisasti saa ryijyä tehdä, että saan sen valmiiksi ennen näyttelyn pystyttämistä. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää hyvältä.

 


Tähän mennessä on tämän verran tehty.

 

Kaikki värit eivät tule lopullisessa työssä vastaamaan aivan suunniteltua mallia, sillä pyrin pääasiassa käyttämään pieniä lankakeriä, lankoja joita äitini ei ole tarvinnut mihinkään. En siis aio ostaa paljon uusia lankoja. Voi kuitenkin olla, että vaaleanpunainen, pinkki, vihreä ja musta loppuvat kesken, joten täytyy vähän soveltaa ja käydä ostamassa muutama kerä.